SEO
9.5.22
6 min

10 Expert tips om je bedrijf zichtbaar te maken | Google Mijn Bedrijf-profiel

Met deze handige gids begrijp je Google Mijn Bedrijf van binnen en van buiten, zodat je je Google Maps-ranking kunt verbeteren, gemakkelijk met klanten kunt communiceren, je online aanwezigheid kunt controleren en meer leads kunt genereren

Waarom is mijn bedrijfsprofiel niet zichtbaar?

Waarom staat je website (bedrijf) niet bovenaan in Google en Google Maps? Velen zitten gewoon te wachten totdat Google ze ontdekt en een lijstje maakt. Volg deze Google Mijn Bedrijf-tips en krijg tot wel 40% meer organisch verkeer.

Waarom Bedrijfsvermelding op Google aanpassen?

Google voegt zelf bedrijven toe aan Google Maps als ze online gezocht worden. Dit gebeurt automatisch met hulp van Google's systemen, die info en data gebruiken. En wist je dat ook gewone mensen bedrijven kunnen toevoegen aan Google Maps?

Wat is een Google mijn Bedrijfs profiel?

Mijn bedrijf in Google aanpassen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je bedrijfsgegevens accuraat en up-to-date zijn. Zorg ervoor dat jouw bedrijf wordt vermeld op Google met een specifieke locatie, services, en meer, en verschijn in de Google-vermeldingen.

"Maak een account aan op Google Mijn Bedrijf (GMB) en houd je informatie daar up-to-date."

 1. Log in op je Google-account (bij voorkeur het bedrijfsaccount) en start de setup op de Google Mijn Bedrijf-website
 2. Vul de naam van je bedrijf in. Komt deze naar voren als suggestie? Dan bestaat deze al. Klik op jouw bedrijfsnaam of kies voor ‘Maak een bedrijf met deze naam’
 3. Ga vervolgens verder door alle stappen heen en vul deze zo volledig mogelijk in
 4. In de laatste stap wordt gevraagd om een verificatie. Voor de meeste bedrijven is dit ‘Per post versturen’ en ontvang je meestal binnen één tot twee weken een postkaart met de verificatiecode. In sommige gevallen is een verificatie per telefoontje, sms, e-mail of Google Search Console mogelijk. Deze methoden zijn natuurlijk een stuk sneller, maar helaas niet voor iedereen beschikbaar
 5. Na het ontvangen van de briefkaart kun je opnieuw inloggen via je Google-account op Google Mijn Bedrijf. Na het inloggen via je in het Dashboard een link om de bedrijfsvermelding te verifiëren.

🥳 Gefeliciteerd! Jouw bedrijfspagina is nu klaar!

Onze SEO expert Mohamed Sahardid staat klaar vrijblijvende review. Krijg direct inzicht in de groeipotentie van jouw organisatie en hoe de concurrentie het doet.

Tip 1: Google bedrijfsprofielmanager

Maak een account aan op Google Mijn Bedrijf (GMB) en houd je informatie daar up-to-date daarna


 • Optimaliseer je bedrijfsprofiel op Google My Business voor betere zichtbaarheid.
 • Controleer of er ongeclaimde bedrijfsprofielen zijn en claim ze indien nodig via deze link.
 • Ga alle vermeldingen van je bedrijf op oogle Search en Google Maps na.
 • Typ je bedrijfsnaam in Google Maps en zoek naar je specifieke markt/niche.
 • Als je bedrijfsnaam verschijnt, heeft Google automatisch een profiel aangemaakt.

Een belangrijk voordeel van Google Mijn Bedrijf: het geeft je de mogelijkheid om veel ruimte te gebruiken in de zoekresultaten.

Tip 2: Vul het 'Dienstgebied' in

Gebruik de functie 'Dienstgebied' in Google Mijn Bedrijf om specifiek de steden op te sommen waarin je actief bent.

 1. Wees Specifiek in Diensten: Zorg ervoor dat je diensten in detail worden vermeld op je Google Mijn Bedrijf-pagina. Dit kan Google helpen de relevantie te begrijpen voor verschillende locaties.
 2. Gebruik de Juiste Categorieën: Selecteer de juiste bedrijfscategorieën die overeenkomen met de diensten die je aanbiedt. Dit kan Google helpen je bedrijf te koppelen aan zoekopdrachten in verschillende steden.
 3. Voeg Locatiepagina's Toe: Als je fysieke locaties hebt in verschillende steden, overweeg dan om afzonderlijke locatiepagina's op je website toe te voegen voor elke stad. Link vervolgens naar deze pagina's vanuit je Google Mijn Bedrijf-account.
 4. Gebruik Lokaal Geoptimaliseerde Tekst: In de beschrijving van je bedrijf op Google Mijn Bedrijf, neem lokale zoekwoorden op die relevant zijn voor elke stad waarin je actief bent.
 5. Vul het Gedeelte 'Dienstgebied' in: Gebruik de functie 'Dienstgebied' in Google Mijn Bedrijf om specifiek de steden op te sommen waarin je actief bent.
 6. Houd de Informatie Up-to-Date: Zorg ervoor dat alle informatie op je Google Mijn Bedrijf-pagina actueel is. Als je je dienstgebied uitbreidt naar nieuwe steden, werk dan de informatie zo snel mogelijk bij.
 7. Vraag om Recensies uit Verschillende Steden: Recensies van klanten uit verschillende steden kunnen ook bijdragen aan de lokale relevantie van je bedrijf.
 8. Gebruik Google Posts: Plaats regelmatig Google Posts waarin je specifieke diensten of aanbiedingen promoot voor verschillende steden waarin je actief bent

Tip 3: Google openingstijden aanpassen

Zorg dat deze informatie klopt en natuurlijk wordt aangepast als er veranderingen zijn in de openingstijden, straks staat er iemand voor de vaste deur. 

Stappenplan:

 1. Log in op je Google Mijn Bedrijf account
 2. Ga naar het menu en klik op profiel bewerken
 3. Klik op 'Uren' naast 'Uren' toevoegen of op de huidige uren die op uw profiel zijn ingesteld.
 4. Zet het pictogram aan voor elke dag van de week dat je bedrijf open is
 5. Naast de dag waarop je zaak open is, stel je de openingsuren in door te klikken 'Gaat open om' 

Naast de dag waarop je zaak open is, stel je de sluitingstijd in door op 'Sluit om' te klikken. Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen op te slaan.

Tip 4: Start datum

Op Google Mijn Bedrijf kun je nu aangeven wanneer je bent begonnen. Zo'n soort label kun je vinden onder 'info' op het dashboard van Google Mijn Bedrijf

Tip 5: Foto's die de aandacht trekken

Bij Google draait alles om signalen van vertrouwen. Het toevoegen van foto's aan je Google Mijn Bedrijf profiel kan je een heel eind op weg helpen om consistent te scoren in lokale zoekopdrachten. Foto's of video's beheren voor je bedrijfsprofiel

 • Binnen- en buitenshots van het gebouw
 • Veel bezochte ruimtes van je bedrijf
 • Je producten en diensten
 • Werknemers waarmee je klanten contact kunnen hebben in je bedrijf

Tip 5: Social Profiles

Je kunt nu handmatig al je sociale media profielen toevoegen aan je Google Bedrijfsprofiel

Tip 6: Afspraak maken

Klanten kunnen zelf een afspraak maken. Zo hebben ze minder motivatie nodig en dus zullen ze vaker en sneller converteren. Minder frictie is meer conversie.

Om online boekingen via Google in te schakelen:

 1. Log op je computer in op Bedrijfs Profiel Manager. Als je meerdere locaties hebt, open dan de locatie die je wilt beheren.
 2. Klik in het menu op Afspraken. Als je dit tabblad niet ziet, zijn er geen afspraken beschikbaar voor je bedrijfscategorie of regio.

Als je ergens vastloopt, stuur me een e-mail en we fixen de minder interessante en ingewikkelde dingen samen. Als digitale marketeer check ik Google reviews om in real-time te achterhalen en te testen of bedrijven actief reageren op vragen van consumenten. 

Tip 7: Google Reviews

Reviews een van de belangrijkste elementen om je te onderscheiden als bedrijf, dit komt omdat het koopgedrag iemand sterk kan beïnvloeden. Begrijpelijk, want mensen geven veel om wat anderen denken, zodat zij zelf niet hoeven te betalen voor een tegenvallende dienst.

Dit komt omdat mensen het belangrijker vinden dat iedereen het goed vindt in plaats van het zelf te ervaren. Zorg dus dat je klanten een uitnodiging krijgen voor het schrijven van een review, je kan het ze ook altijd nog persoonlijk vragen.

Tip 8: Negatieve reviews

Als er ineens een negatieve review verschijnt, geen paniek. Zorg ten alle tijden dat je hier uitgebreid op reageert en voldoende informatie geeft. Dit is erg belangrijk omdat dit de reviews zijn die als eerste gelezen worden en niet de positieve reviews met 5 sterren.

Als nieuwe potentiële klanten zien dat je hier goed op reageert, dan stelt dat ze ook weer gerust en zullen ze sneller tot actie komen.

Tip 9: Recensies

Als je geen reviews wilt ontvangen dan heb je pech, Google wil de consument namelijk alleen maar meer zeggenschap geven. Een Google Mijn Bedrijf profiel niet claimen vanwege slechte recensies, heeft geen zin.  Google zal hoe dan ook een profiel voor je aanmaken. De recensies zullen daar staan, de informatie en foto's van jouw bedrijf zullen publiekelijk zichtbaar zijn. Zonder het bedrijfsprofiel te claimen, kunt je de correctheid van de informatie niet beheren en waarborgen. 

Reageren op Google recensies laat je bedrijf pro-actief overkomen. Ervoor kiezen helemaal niet op een recensie te reageren doet klanten en andere lezers geloven dat je bedrijf zich niet aantrekt om meningen gebruikers.

Plan gratis Google ads consult

Tip 10: Chat aanzetten

Misschien wel één van onze favoriete en meest effectieve functies van Google Mijn Bedrijf. We zijn er trots op dat we voor klanten beschikbaar zijn op elk platform dat zij kiezen. Via de app kan je heel gemakkelijk communiceren met potentiële klanten, hierdoor sta je in de perfecte positie om ze binnen te halen als klant.

Directe vragen kan je meteen beantwoorden en er zijn geen punten meer die ze weerhoudt om je product of service af te nemen. Daarnaast kan je hier ook heel gemakkelijk berichten plaatsen en fotos van je bedrijf uploaden.

Kom je er niet helemaal uit met de  "help"-pagina's. wil je echt persoon spreken via e-mail of live chat?. Stuur ons even een bericht. Je kunt een gratis consult plannen wanneer het jou uitkomt.

Mo Sahardid

Wij helpen bedrijven in

Boek Gratis Strategiegesprek

Boek een 100% gratis en vrijblijvend strategiegesprek met een van onze experts (t.w.v. €667). Dit is uitsluitend voor mensen die de groei van hun bedrijf serieus nemen. Nog enkele gratis plekken beschikbaar in maart.

100% waarde
100% gratis
100% vrijblijvend