SEO
5.1.24
1

Nieuw SEMRush Rapport: Geheimen voor topposities in Google Rankings

De allernieuwste rankingstudie van SEMRush, nu beschikbaar met comments + download link voor onze bezoekers!

Wat Maakt een Website Nummer 1 op Google?

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige websites bovenaan staan als je iets op Google zoekt? SEMrush (experts in hoe websites scoren op Google), hebben dit uitgezocht. Ze zeggen dat het niet alleen gaat om de juiste woorden op je website, maar ook om het gemakkelijk en prettig maken voor mensen die de site bezoeken.

Hoe Beslist Google Wie Bovenaan Staat?

Google gebruikt veel regels om te bepalen welke websites bovenaan de zoekresultaten komen. SEMrush heeft ontdekt dat websites die snel laden op je telefoon en makkelijk te gebruiken zijn, vaak hoger scoren.

Retentie: Key tot Google Rankings

SEMrush heeft een nieuwe regel gevonden die Google gebruikt. Websites die mensen intressant vinden en waar ze langer tijd doorbrengen, doen het beter in de zoekresultaten. Dit betekent dat het belangrijk is om je website niet alleen vol met de juiste woorden te hebben, maar ook interessant en leuk voor bezoekers te maken. Dat suggereert dat goede UX essentieel is voor het bereiken van topposities in Google.

Om je website aantrekkelijker en boeiender te maken voor bezoekers, kun je overwegen video's, samen met boeiende captions op je landingspagina's te integreren. Dit verhoogt niet alleen de tijd die mensen op je site doorbrengen, maar ook de rankings op Google!

Hoe scoort jouw site in Google? Hoe kan die beter? Ontdek met Groove Digital hoe een design sprint je ranking verbetert. Start nu jouw SEO-succes!

Bounce Rate SEO Mythe Ontkracht

Ook interessant om te lezen: bounce rate heeft niet zo'n grote impact op rankings als voorheen werd gedacht.

Eerder dachten SEO-experts dat de bounce rate – hoe snel bezoekers een site verlaten – sterk de Google ranking beïnvloedde. Deze studie toont aan dat de bounce rate minder invloed op Google's ranking heeft dan voorheen gedacht, met andere factoren die ook belangrijk zijn voor SEO.

Wil je meer weten en alles begrijpen over hoe je website beter kan scoren op Google? Download dan het volledige rapport van SEMrush hier: Download het SEMrush Rapport.

Mo Sahardid

Wij helpen bedrijven in

Boek Gratis Strategiegesprek

Boek een 100% gratis en vrijblijvend strategiegesprek met een van onze experts (t.w.v. €667). Dit is uitsluitend voor mensen die de groei van hun bedrijf serieus nemen. Nog enkele gratis plekken beschikbaar in maart.

100% waarde
100% gratis
100% vrijblijvend