Strategie
3.2.23
2

Hoe Verberg Je Je IP-adres in Google Analytics

Filter Intern Verkeer: Hoe Je IP-Adres Uit te Sluiten in Google Analytics 4 - Stap voor Stap

Je IP-adres verbergen in Google Analytics

Dit artikel laat zien hoe je je IP-adres uitsluit in Google Analytics om beter / betrouwbare gegevens in je rapportages te garanderen. Je eigen bezoeken worden ook meegerekend in de gegevens van Google Analytics 4, wat kan leiden tot onjuiste conclusies over de prestaties van je website. Gelukkig kun je je eigen IP-adres uitsluiten in Google Analytics 4. We laten je stapsgewijs zien hoe je een intern IP-filter maakt.

Stap 1: IP-adres achterhalen

 IP-adres in Google Analytics
IP-adres in Google Analytics

Laten we eerst eens kijken naar wat een IP-adres is. Het IP-adres is een unieke code, net als een telefoonnummer, die jouw online activiteiten identificeert. Voor particulieren is het IP-adres meestal afkomstig van de internetprovider. Als je meer wilt weten over IP-adressen, raad ik je aan om een kijkje te nemen op de website Hoasted.

Stap 2: Stel het "IP-adres uitsluiten" filter in

Log in op je Google Analytics account en selecteer het juiste account. Ga naar het beheerdersmenu en selecteer de gegevensstream waarop je het IP-filter wilt toepassen. Vul het opgezochte IP-adres in het tekstvak IP-adres in. Na het activeren van je IP-filter, zal het filter een blijvend effect hebben op de data die verzameld wordt door Google Analytics. Test het filter voordat je het activeert om ervoor te zorgen dat alles naar wens werkt.

1. Analytics-account: Click on 'Groove digital'

Analytics-account: Click on 'Groove digital'
Ga naar het beheerdersmenu van Google Analytics en selecteer het juiste account en het juiste profiel.

2. Click on option

Click on option

3. Ga naar Beheer

Click on Beheer

4. Click op Gegevensstreams

Click on Gegevensstreams

5. Click op Naam van stream

Click on https://www.groove-digital.nl…


6. Click op Google tag instellingen…

7. Click on Alles tonen

Click on Alles tonen

8. Click on Intern Verkeer definiëren

Click on Intern Verkeer definiëren

Volgende stap is om op de knop 'Maak' of 'Create' rechtsbovenin te klikken. Geef het filter een duidelijke en herkenbare naam, bijvoorbeeld de naam van de locatie waar je je nu bevindt (bijvoorbeeld "Kantoor Amsterdam") of de naam van de medewerker en het bijbehorende IP-adres (bijvoorbeeld "IP-adres Mohamed"). Vul het opgezochte IP-adres in het tekstvak IP-adres in. Als je niet zeker weet wat je IP-adres is, kun je op deze link Wat is mijn IP-adres? klikken om het opnieuw op te zoeken.

9. Click on Maken

Click on Maken

10. Type "Hoofdkantoor"

Type "Hoofdkantoor"

11. Select IP-adres is gelijk aan

Ga terug naar het beheerdersmenu en selecteer de optie 'Gegevensfilters'. Vind hier het zojuist aangemaakte filter 'Intern Verkeer' en selecteer het.

Select IP-adres is gelijk aan

12. Paste IP-Adres " into input

Paste IP-Adres" into input

In het volgende scherm klik je op de onderste knop; Intern verkeer definiëren 
Na het activeren van je IP-filter in het beheerdersmenu, zul je opgemerkt hebben dat het filter een blijvend effect zal hebben op de data die verzameld wordt door Google Analytics. Voordat je het filter activeert, is het belangrijk om het eerst te testen om ervoor te zorgen dat alles naar wens werkt. Hieronder vind je uitleg over hoe je het filter kunt testen. Als het filter aan de verwachtingen voldoet, kun je het gerust activeren en ben je klaar!


Voor verdere vragen over het uitsluiten van je eigen IP-adres in Google Analytics 4, neem gerust contact met ons op via hello@groove-digital.nl.

Als je geïnteresseerd bent in het verder verbeteren van je online aanwezigheid, overweeg dan om onze diensten voor Google Ads, Facebook Ads en Web Design te bekijken. Leer meer over ons en hoe we je bedrijf kunnen helpen groeien.

Mo Sahardid

Wij helpen bedrijven in

Boek Gratis Strategiegesprek

Boek een 100% gratis en vrijblijvend strategiegesprek met een van onze experts (t.w.v. €667). Dit is uitsluitend voor mensen die de groei van hun bedrijf serieus nemen. Nog enkele gratis plekken beschikbaar in maart.

100% waarde
100% gratis
100% vrijblijvend