Groove
14.4.22
2 min

Mooie metafoor van onze Software Engineer in Opleiding

Als Engineer houd ik mij net als een Software Developer bezig met het schrijven van code, maar daar houdt het voor een Engineer niet op!

Software engineer wat is dat?

Een Software Engineer heeft zijn voet in de aarde in het gehele ontwikkelproces van een applicatie.

Als Engineer houd ik mij net als een Software Developer bezig met het schrijven van code, maar daar houdt het voor een Engineer niet op.

De rest van de ontwikkeling ben ik namelijk ook mee bezig. 

Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • De belangen van de klant en doelgroep bestuderen
  • Deze omzetten naar een idee
  • Dit idee in werking zetten en ontwikkelen
  • Software testen
  • Verzorgen van de juiste documentatie voor zowel de opdrachtgever, Developers die het verder ontwikkelen en natuurlijk voor degenen die het product gebruiken
  • Het up-to-date houden van de software

Wij Bouwen Websites Die Doen Wat Ze Moeten Doen: Converteren.

Werken als software engineer

Het gaat voor een Software Engineer dus om het gehele plaatje om er het mooiste resultaat van te maken.

"Software moet precies doen waar het voor geschreven is, anders is het net als schoenen waar je blaren van krijgt. Er valt een tijdje mee te leven, maar het blijft vreselijk”

Software moet precies doen waar het voor geschreven is, anders is het net als schoenen waar je blaren van krijgt. Er valt een tijdje mee te leven, maar het blijft vreselijk. Ook als je andere of nieuwe dingen wilt gaan doen zal de software daar naar worden aangepast of worden aangevuld. Alsof je sportschoenen koopt naast je alledaagse schoenen, maar in plaats van naar de schoenenwinkel te gaan klop je aan bij de Software Engineer.

Junior software engineer

Wij bij Groove Digital hebben een enorme drive om te blijven groeien en onszelf te verbeteren. Lijkt het jou wat om jezelf iedere dag uit te dagen en samen met ons mee te groeien in het bedrijf? Klik hier om onze laatste vacatures te bekijken.

Tico Vermeer

Wij helpen bedrijven in

Boek Gratis Strategiegesprek

Boek een 100% gratis en vrijblijvend strategiegesprek met een van onze experts (t.w.v. €667). Dit is uitsluitend voor mensen die de groei van hun bedrijf serieus nemen. Nog enkele gratis plekken beschikbaar in maart.

100% waarde
100% gratis
100% vrijblijvend