SEO
24.6.22
4 min

Waarom je nu aan SEO moet doen!

Nog niet overtuigd dat SEO jouw business kan helpen? Hier zijn 8 redenen waarom SEO zal vertalen naar meer verkoop - ondersteund door consumentenonderzoek!

SEO uitbesteden? Ja, uitbesteden is geen vies woord! Je marketing uitbesteden is juist slim zakendoen. Denk er eens over na. Vooral voor kleinere bedrijven die het budget (nog) niet hebben om een eigen online marketing team op te bouwen, is uitbesteden de oplossing om resultaatgericht te werk te gaan. Zo houdt je zelf de focus op je kern activiteiten.

Ben je toe aan een volgende stap in de ontwikkeling van je bedrijf? Nog niet overtuigd dat SEO jouw business kan helpen? Hier zijn 8 redenen waarom SEO zal vertalen naar meer verkoop - ondersteund door consumentenonderzoek!

Wat is SEO?

Heel simpel uitgelegd wat SEO nou eigenlijk is. Een extra controle., een extra stap in het proces van jouw online content en techniek, zodat zoekmachines jouw website graag als topresultaat laat zien bij zoekopdrachten.

Peak performance website

SEO verbetert altijd je website, dit is meteen voelbaar. De SEO-optimalisatieroutine helpt met een verbeterde gebruiksvriendelijkheid, design, maar ook met de laadsnelheid. Je moet je website zien als een technisch bedrijfsonderdeel. Zo'n 'optimized' website creëert een positief gevoel bij bezoekers, wat de kans vergroot dat ze terugkeren

Meer en relevante bezoekers op je website

Er is weinig belangrijker dan bezoekers krijgen op je website, dus zorg dat je wordt gevonden in Google! Met de investering die je in SEO steekt, werk je volgens de richtlijnen van Google. We helpen je met het bepalen van je keywords, om meer bezoekers op je website of webshop te krijgen.

Wij willen graag websites bouwen en hosten voor prijzen waar geen enkele ondernemer van zou mogen schrikken.

split test a/b test - Groove digital

Heldere rapporten

Het mooiste van de Digital Marketing zijn de drie A's. A/B testen, Aanpassingen, en Analytics. Sorteren en filteren, dat is de crux als het gaat om data. Je bent ondernemer en je wil dus dat jij of je medewerkers de verzamelde inzichten direct kunnen gebruiken voor hun werk. Het resultaat?

 • Beter begrijpen wie jouw doelgroep is
 • Relevante content maken
 • Het scherper stellen van je doelen

Van fouten leer je

Als ondernemer wil je natuurlijk maar een ding weten; waar komt die volgende klant vandaan? Wat nou als website functioneert als een klanten magneet. Statistieken tonen aan dat een gemiddelde van 14,6% close rate wordt bereikt van SEO leads, vergeleken met 1,7% van outbound leads.

Het benaderen van ‘koude’ leads resulteert vaak in lagere conversiepercentages omdat de interactie ongevraagd is. Met andere woorden: SEO helpt om betere klantrelaties op te bouwen en een hogere close ratio te behalen. Zodra je SEO in orde hebt, opent de pijplijn van leads en dalen je kosten per acquisitie (CPA).

Local SEO

In deze wereld die afhankelijk is van technologie, is digitale marketing hard op weg de beste manier te worden om de verkoop veilig te stellen. 81% van de consumenten doet online vooronderzoek naar hun aankopen voordat ze hun uiteindelijke aankoopbeslissing nemen, online of in de winkel.

Je zult het waarschijnlijk zelf ook wel eens zo ervaren hebben. Je kijkt tv en ziet een reclame voorbij komen die jou interesseert. Het eerste wat je dan doet, is het merk of bedrijf opzoeken met je telefoon. Om beter bij jouw klanten aan te sluiten, moet JIJ dus ook online verschijnen op die zoekwoorden! Hier draait SEO om!!!

Een belangrijk voordeel van SEO is dat het kwaliteitsverkeer aantrekt. In zijn kern is SEO gebaseerd op trefwoorden en door zeer specifieke keywords te targetten, kan je je richten op een zeer specifieke doelgroep. Dit kan je helpen mensen te bereiken die het meest geïnteresseerd zijn in het kopen van je product of diensten, in jouw stad of regio, waarin jouw fysieke winkel actief is. Vanwege de zeer gerichte benadering van SEO, is de kans groter dat verkeer dat door SEO wordt gegenereerd, jouw online browsers omzet in klanten in de winkel.

Vanwege de zeer gerichte benadering van SEO, is de kans groter dat verkeer dat door SEO wordt gegenereerd, uw online browsers omzet in klanten in de winkel.

SEO is belangrijk voor offline en online winkels, maar het biedt een aantal unieke voordelen voor fysieke winkels;

 1. Een goede SEO-strategie kan jouw in-store sales stimuleren.
 2. SEO nieuwe klanten die nog nooit van jouw hebben gehoord naar jouw winkel.
 3. Je kunt profiteren van klantenbeoordelingen.
 4. SEO helpt je zaak lokaal te laten groeien.
 5. Je kunt effectiever te communiceren met jouw klanten.
 6. Klanten worden in de 'koop mindset' te krijgen zodat ze het gevoel hebben dat ze jouw winkel moeten bezoeken om een aankoop te doen.

Het internet deelt geen tweede kansen uit

Studies tonen aan dat een bezoeker zich binnen 5 seconden een mening vormt over uw bedrijf en website. U heeft dus slechts 50 milliseconden om een goede indruk te maken. Wanneer mensen een mening vormen over jouw website, is het héél moeilijk om deze te veranderen.

Voor elke seconde dat je laadtijd van je pagina toeneemt, daalt je conversieratio. Dus als je het meeste uit je gratis traffic wilt halen, moet je ervoor zorgen dat je pagina snel laadt, in minder dan 3 seconden. 

Mobiel geoptimaliseerde:

 • Laadt gemakkelijk op smartphones en tablets
 • Snelle laadtijd
 • Geen mobiele pop-ups
 • Lettertype groot genoeg om te lezen op kleine apparaten
 • Duidelijke en eenvoudige navigatie
 • Goed gestructureerd, gebruiksvriendelijk formaat
 • Aangepast aan schermgrootte (geen verticaal of horizontaal scrollen nodig)
 • Contactformulieren kunnen zelfs op een klein scherm worden ingevuld
 • Call-to-action knoppen zijn functioneel en makkelijk te zien

SEO concurrentie plan

SEO is groot, maar heeft in Nederland nog niet zijn volle potentie bereikt. In België groeit het nog steeds en in Frankrijk begint het pas. Als je SEO vandaag voor jouw bedrijf negeert, zul je merken dat je morgen moeite hebt om hoger in de Google zoekresultaten te komen en online klanten te vinden. SEO zorgt ervoor dat jij jouw concurrenten voorblijft in de concurrentiestrijd. Dit doe je door de zoekwoorden van jouw concurrenten nauwlettend te analyseren en te monitoren.  Dit geheel aan analyseren en monitoren biedt je grote kansen om als sterkste de concurrentiestrijd uit te stappen. Concurrenten zitten immers niet stil en ook in de wereld van online marketing geldt ‘de een zijn dood, de ander zijn brood’. Wanneer alle concurrenten een laadtijd van 2 seconde hebben, en jouw site 3 seconde laadtijd heeft, dan is 3 seconde relatief langzaam.

Samengevat 

 • SEO is een langetermijnstrategie en van het grootste belang voor doorlopende leads.
 • Content verrijkt met metadata maakt het opsporen van informatie sneller en doeltreffender, daarmee positioneer jij jouw bedrijf als een behulpzame bron.
 • SEO beïnvloedt koopbeslissingen. We durven te zeggen dat je er door een goede uitvoering van SEO vanuit kunt gaan dat je meer conversies of leads genereert.
 • Om beter bij jouw klanten aan te sluiten, moet JIJ ook online zijn! Ook al is jouw bedrijf misschien niet online, jouw klanten zijn dat wel.
 • Mocht je in SEO investeren, dan is de kans aannemelijk dat je online vindbaarheid stijgt. Hiermee verkrijg je meer nieuwe en hopelijk ook terugkomende bezoekers. Bezoekers die uiteindelijk voor conversies of verkopen bij jouw bedrijf zorgen.
 • ‍Wie eenmaal een slechte ranking heeft door een slechte SEO-strategie moet er veel energie in steken om dat te verhelpen.

FAQ

 • Waarom online marketing uitbesteden?: Digital marketing is moeilijk omdat het een combinatie is van marketing en een goede kennis van computers. En die wereld beweegt in een snel tempo. Terwijl jij dit leest, verdiept ons team zich in de laatste ontwikkelingen om onze klanten te helpen twee stappen voor te zijn op hun concurrenten.
 • Hoe kunnen we dit zo goedkoop? Door de site samen met jou van content te voorzien en de hosting in eigen beheer te houden. Wij zijn volledig gefocust op online marketing. Daardoor weten we vaak al wat wel en niet goed werkt en werken we efficiënt. Daarnaast hoef je geen nieuwe werknemer aan te nemen, wat ook weer zijn voordelen heeft.
 • Je kunt ons ontslaan: Bij online marketing zijn de resultaten volledig meetbaar. Zo weet je precies hoe elke euro zich terugverdient! Als het niet werkt, ontsla je ons! Eén vergadering en we zijn klaar. Zo blijven we altijd gemotiveerd.

Met ons vlieg je de concurrentie voorbij

Zoekmachines, zoals Google, werken hun ranking algoritmen voortdurend bij, dat betekent dat alle SEO-aanbevelingen en best practice bepalingen vaak veranderen . 

Als gaat om SEO-strategie zijn wij gedreven en nieuwsgierig. Dat moeten wij ook wel, want online marketing is erg beweeglijk. Als je ze niet op de voet volgt, loop je achter de feiten aan en is resultaat moeilijk haalbaar.

Je marketing en communicatie uitbesteden? Dan ben je bij ons aan het goede adres voor zowel strategie als uitvoering. Wij ondersteunen je om online succesvol te worden én te blijven.

Mo Sahardid

Wij helpen bedrijven in

Boek Gratis Strategiegesprek

Boek een 100% gratis en vrijblijvend strategiegesprek met een van onze experts (t.w.v. €667). Dit is uitsluitend voor mensen die de groei van hun bedrijf serieus nemen. Nog enkele gratis plekken beschikbaar in maart.

100% waarde
100% gratis
100% vrijblijvend