Case study

Nieuwe design klantenportaal Kifid Klachteninstituut

Voor Kifid Klachteninstituut Financiële Dienstverlening hebben we een nieuw klantenportaal ontworpen in Figma met verbeterde gebruikservaring en gebruiksvriendelijkheid.

Wat is Kifd Klachteninstituut

Kifid staat voor Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. Het is een onafhankelijke stichting die als doel heeft het behandelen van klachten over financiële dienstverleners, zoals banken, verzekeraars, hypotheekadviseurs en vermogensbeheerders. Kifid fungeert als een geschillencommissie tussen consumenten en financiële dienstverleners en heeft als taak om te bemiddelen en bindende uitspraken te doen in geschillen tussen deze partijen.

Het Kifid is opgericht door de financiële sector en heeft een wettelijke basis in de Wet op het financieel toezicht (Wft). Het behandelen van klachten door Kifid is voor consumenten kosteloos en laagdrempelig. Het is echter wel verplicht dat consumenten eerst de klacht indienen bij de financiële dienstverlener zelf, voordat zij een klacht kunnen indienen bij Kifid.

Achtergrondinformatie

Kifid Klachteninstituut is een organisatie die zich richt op het afhandelen van financiële klachten. Het bestaande klachtenportaal voor gebruikers was niet in lijn met de huisstijl en de user experience was niet goed. De uitdaging was dus om deze in een compleet nieuwe design te verbeteren en te doen aansluiten op de huisstijl van de website. Kifid had intern niet de capaciteit om een nieuwe portaal te ontwerpen en zocht daarom hulp.

Hoofddoelen van het project

Het hoofddoel van het project was om de user experience voor mensen met financiële klachten in het platform te verbeteren. De doelgroep van de website zijn mensen die klachten hebben over financiële dienstverlening, zoals wanneer een verzekering niet is uitgekeerd door de verzekeringsmaatschappij.

Oplossing

We hebben voorgesteld om een compleet nieuwe ontwerp te maken in Figma en hebben hierbij designs gemaakt voor desktop, tablet en mobiel. Door nauw samen te werken met het team van Kifid hebben we responsive designs gemaakt in de huisstijl van Kifids hoofdwebsite en hebben we kritisch gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid en de user experience. We hebben prototypen van de designs opgemaakt waarbij het team van Kifid feedback kon geven.

Technologieën

We hebben tijdens het project gebruik gemaakt van Figma. Dit is handig omdat de front-end developers vanaf daar de exacte opmaak kunnen bekijken, inclusief CSS opmaak. Daarnaast zijn CSS, HTML en prototyping gebruikt om de website te optimaliseren voor zoekmachines.

Resultaten

Het afgeronde project heeft als output een nieuw design in desktop, tablet en mobiel formaat, compleet naar wens volgens het team van Kifid. Het opgeleverde product is makkelijk over te nemen door de front-end developers. Het nieuwe portaal is een enorme verbetering ten opzichte van het oude portaal, met een aantrekkelijk ontwerp dat gebruiksvriendelijk is en de user experience verbetert. De nieuwe website is nu volledig in lijn met de huisstijl van Kifids hoofdwebsite. Door de verbeterde gebruikerservaring zal het platform van Kifid beter voldoen aan de behoeften van de gebruikers en hun klachten sneller en efficiënter afhandelen.

Review

Reviews

Wat onze klanten zeggen

Expertise en oog voor detail hebben werkelijk onze online aanwezigheid in Dubai naar een hoger niveau getild. We raden Groove Digital ten zeerste aan als je opzoek bent naar hoge kwaliteit Webflow Websites.

Sharro jethu

R&AA Properties

Groove heeft een website ontworpen die past bij de sfeer en ambiance die wij als restaurant willen uitstralen. Zo bewezen ze betrokken te zijn met de klant.

egon van hoof zwart wit

Egon van Hoof

MOS Amsterdam

Zeer korte lijntjes, oog voor waar een bedrijf voor staat. ZEKER geen 'one size fits all'. Prettige samenwerking en ik voel een partnership voor de lange termijn aankomen.

jesper arkenbout

Jesper Arkenbout

FT Amsterdam

Ik heb dus eindelijk een online services partij gevonden die écht helpt! Het liefst houd ik deze 'Gem' voor mezelf maar bij deze toch gedeeld met de wijde wereld omdat ze dit simpelweg verdienen!

robert van t blik potret

Robert van 't Blik

Pinecone

Snel schakelen, goede communicatie en een relaxte werksfeer maakte dat Groove Digital voor ons de juiste keuze was.

ditmar pand 33 kleur

Ditmar Zuiderhoek

Pand 33
Let's talk

Wil jij ook zulke resultaten? Wacht dan niet langer en boek een gratis strategie gesprek met een specialist!

Get Started 🚀

Wij helpen bedrijven in

Boek Gratis Strategiegesprek

Boek een 100% gratis en vrijblijvend strategiegesprek met een van onze experts (t.w.v. €667). Dit is uitsluitend voor mensen die de groei van hun bedrijf serieus nemen. Nog enkele gratis plekken beschikbaar in maart.

100% waarde
100% gratis
100% vrijblijvend