Case study

Nieuwe Shopify website voor Sneaker Request

Voor Sneaker Request hebben we een nieuwe webshop ontworpen en ontwikkelt in Shopify met verbeterde functionaliteit en oog op verkoop.

Over Sneaker Request

SneakerRequest.com is een online winkel die gespecialiseerd is in exclusieve sneakers. Het is een van de vele retailers die zich richten op de enorme vraag naar sneakers, die in de afgelopen jaren enorm is gegroeid. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en biedt een brede selectie van zowel populaire als zeldzame sneakers van merken zoals Nike, Adidas, Jordan, Yeezy, New Balance en meer.

Achtergrondinformatie

Sneaker Request is een bedrijf dat handelt in exclusieve sneakers zoals Jordans en Yeezys. Het bedrijf is opgericht om aan de behoefte van sneaker verzamelaars en liefhebbers van exclusieve sneakers te voldoen. Hun oude website was gebouwd in WordPress en liep niet lekker.

Uitdaging

De uitdaging was om een nieuwe website te ontwikkelen in Shopify. De klant wilde een nieuwe, strakke webshop in de stijl van Farfetch. De website moest straight forward zijn en gericht op de verkoop van schoenen.

Oplossing

Om het probleem van de klant op te lossen, hebben we een Shopify website ontwikkeld in samenwerking met de webshop eigenaar. Het project heeft 1,5 maand geduurd en was erg succesvol.

Stappen

Om de oplossing te implementeren hebben we de volgende stappen ondernomen:

  • We hebben een clean design gemaakt met zwart en wit als basiskleuren en groen als accentkleur op productpagina's.
  • We hebben dynamische collecties gemaakt op basis van de titel van het product.
  • De website is beschikbaar in 3 talen: Engels, Spaans en Nederlands.
  • We hebben geavanceerde filters ingesteld voor de shop.
  • Voor alle merken zijn er verschillende product templates aangemaakt.
  • Trustpilot is geïmplementeerd als reviewplatform.
  • We hebben een geautomatiseerde e-mail funnel gebouwd met abandoned cart reminders, kortingscodes voor warme prospects en de mogelijkheid om aan te melden voor notificaties bij nieuwe releases.
  • We hebben voor alle 3 de talen de SEO basisinstellingen ingesteld voor alle 150+ producten.
  • We hebben 9 nieuwe sitemaps ingediend bij Google.

Nieuwe website

De nieuwe website is heel anders dan de oude woocommerce website. De oude website was niet consistent in kleurgebruik en werkte niet goed. De nieuwe website heeft een clean design en is erg snel. We hebben de URL structuur gemigreerd en de SEO basisinstellingen voor alle 150+ producten ingesteld. Er zijn geavanceerde filters ingesteld en de website is beschikbaar in 3 talen. Trustpilot is geïmplementeerd als reviewplatform en er is een geautomatiseerde e-mail funnel gebouwd.

Conclusie

De nieuwe website van Sneaker Request is erg succesvol en heeft de verkoop van exclusieve sneakers aanzienlijk verhoogd. Het is een mooie, gebruiksvriendelijke en functionele website geworden die volledig voldoet aan de wensen van de klant.

Review

Reviews

Wat onze klanten zeggen

Expertise en oog voor detail hebben werkelijk onze online aanwezigheid in Dubai naar een hoger niveau getild. We raden Groove Digital ten zeerste aan als je opzoek bent naar hoge kwaliteit Webflow Websites.

Sharro jethu

R&AA Properties

Groove heeft een website ontworpen die past bij de sfeer en ambiance die wij als restaurant willen uitstralen. Zo bewezen ze betrokken te zijn met de klant.

egon van hoof zwart wit

Egon van Hoof

MOS Amsterdam

Zeer korte lijntjes, oog voor waar een bedrijf voor staat. ZEKER geen 'one size fits all'. Prettige samenwerking en ik voel een partnership voor de lange termijn aankomen.

jesper arkenbout

Jesper Arkenbout

FT Amsterdam

Ik heb dus eindelijk een online services partij gevonden die écht helpt! Het liefst houd ik deze 'Gem' voor mezelf maar bij deze toch gedeeld met de wijde wereld omdat ze dit simpelweg verdienen!

robert van t blik potret

Robert van 't Blik

Pinecone

Snel schakelen, goede communicatie en een relaxte werksfeer maakte dat Groove Digital voor ons de juiste keuze was.

ditmar pand 33 kleur

Ditmar Zuiderhoek

Pand 33
Let's talk

Wil jij ook zulke resultaten? Wacht dan niet langer en boek een gratis strategie gesprek met een specialist!

Get Started 🚀

Wij helpen bedrijven in

Boek Gratis Strategiegesprek

Boek een 100% gratis en vrijblijvend strategiegesprek met een van onze experts (t.w.v. €667). Dit is uitsluitend voor mensen die de groei van hun bedrijf serieus nemen. Nog enkele gratis plekken beschikbaar in maart.
‍

100% waarde
100% gratis
100% vrijblijvend