Case study

Multi-channel Performance Marketing Strategie voor ADF Afwerking

Voor ADF Afwerking hebben we een nieuwe website gebouwd. Vervolgens hebben we een Performance Marketing Strategie ontwikkelt en toegepast.

Over ADF Afwerking

ADF Afwerking BV is opgericht in 2010 door Joey Buter. Het bedrijf, toen nog een eenmanszaak dat ADF Automatic Drywall Finishing heette, was enkel gespecialiseerd in het afwerken van gipsplaten. Denk hierbij aan de grote gipsplaten waarbij alleen de naden afgewerkt moeten worden met gips. In de jaren die volgden werden de klussen groter en groeide het team van ADF Afwerking snel.

Het project

‍Achtergrondinformatie

ADF Afwerking, een bedrijf gespecialiseerd in stucadoor- en latexverfwerk, zocht een manier om het rendement van hun website te verbeteren. Ondanks twee jaar online aanwezigheid had de oude website geen enkele opdracht van particulieren opgeleverd. Het was duidelijk dat er verandering nodig was.

Ons hoofddoel was om meer aanvragen via de website te genereren. We richtten ons op een doelgroep van mensen die hun woning strak willen laten afwerken tegen een eerlijke prijs.

Oplossing

We hebben voorgesteld om een meervoudige aanpak te hanteren: ontwerp en bouw een nieuwe website, implementeer een SEO-strategie en zet online marketing campagnes op met Google Ads en Meta Ads.

We begonnen met het ontwerpen van een nieuwe website in Figma en vervolgden de ontwikkeling ervan in WordPress met Elementor Pro. Daarbij hebben we ook gebruik gemaakt van Rank Math.

Het project is nog steeds aan de gang, maar binnen 6 weken was de website gereed en binnen een maand waren we live met de betaalde campagnes.

Nieuwe Website

De nieuwe website werd ontworpen met de focus op conversie. Met de belangrijkste call-to-action als "Bereken jouw kosten", hebben we een kosten calculator geïntegreerd (gemaakt met Outgrow). Dit stelt bezoekers in staat om een nauwkeurige schatting te krijgen van de kosten van hun project, waarbij ze gegevens zoals het aantal vierkante meters muur en plafond, en het type woning en afwerking invoeren.

De calculator

Het grote verschil tussen de oude en de nieuwe website is het perspectief: in plaats van te focussen op wat ADF Afwerking doet, hebben we de nieuwe website ontworpen met de behoeften en wensen van de bezoeker in gedachten.

Om de website te optimaliseren voor zoekmachines, hebben we RankMath Pro gebruikt en specifieke landingspagina's gecreëerd voor verschillende steden en dorpen waar ADF actief is.

Resultaten

Dankzij deze inspanningen hebben we aanzienlijke resultaten geboekt. Het aantal organische bezoekers is met 222% gestegen, van 180 naar 580. Het belangrijkste resultaat is echter de groei in leads: van 0 leads in 2 jaar naar 235 warme leads in slechts 5 maanden.

Een cruciale factor in het succes van dit project was de nauwe samenwerking met Joey van ADF Afwerking. Door deze resultaten is ADF Afwerking nu beter gepositioneerd om hun online aanwezigheid te gebruiken om hun bedrijf te laten groeien.

Review

Reviews

Wat onze klanten zeggen

Expertise en oog voor detail hebben werkelijk onze online aanwezigheid in Dubai naar een hoger niveau getild. We raden Groove Digital ten zeerste aan als je opzoek bent naar hoge kwaliteit Webflow Websites.

Sharro jethu

R&AA Properties

Groove heeft een website ontworpen die past bij de sfeer en ambiance die wij als restaurant willen uitstralen. Zo bewezen ze betrokken te zijn met de klant.

egon van hoof zwart wit

Egon van Hoof

MOS Amsterdam

Zeer korte lijntjes, oog voor waar een bedrijf voor staat. ZEKER geen 'one size fits all'. Prettige samenwerking en ik voel een partnership voor de lange termijn aankomen.

jesper arkenbout

Jesper Arkenbout

FT Amsterdam

Ik heb dus eindelijk een online services partij gevonden die écht helpt! Het liefst houd ik deze 'Gem' voor mezelf maar bij deze toch gedeeld met de wijde wereld omdat ze dit simpelweg verdienen!

robert van t blik potret

Robert van 't Blik

Pinecone

Snel schakelen, goede communicatie en een relaxte werksfeer maakte dat Groove Digital voor ons de juiste keuze was.

ditmar pand 33 kleur

Ditmar Zuiderhoek

Pand 33
Let's talk

Wil jij ook zulke resultaten? Wacht dan niet langer en boek een gratis strategie gesprek met een specialist!

Get Started 🚀

Wij helpen bedrijven in

Boek Gratis Strategiegesprek

Boek een 100% gratis en vrijblijvend strategiegesprek met een van onze experts (t.w.v. €667). Dit is uitsluitend voor mensen die de groei van hun bedrijf serieus nemen. Nog enkele gratis plekken beschikbaar in maart.
‍

100% waarde
100% gratis
100% vrijblijvend