Case study

Website en SEO Traject voor FT Amsterdam

Fysiotherapie & Training Amsterdam wilde meer uit hun website halen. Na implementatie van onze strategie zien we binnen 6 maanden een organische groei van 518%.

Wat is FT Amsterdam?

Fysiotherapie & Training Amsterdam is een fysiotherapeutische praktijk gevestigd in Amsterdam. In werd er naast de eerste locatie bij het Leidseplein een tweede locatie geopend in Amsterdam Centrum-oost. FT Amsterdam staat voor een persoonlijk gerichte aanpak, en helpt patiënten met herstel en preventie van hun klachten.

Achtergrondinformatie

Fysiotherapie & Training Amsterdam (FT Amsterdam) is een fysiotherapie praktijk die zich richt op mensen met (sport)klachten of mensen die op zoek zijn naar hulp bij preventie van deze klachten. Ze wilden meer uit hun website halen door deze te verbeteren en meer nieuwe patiënten aan te trekken via de website. FT Amsterdam had geen kennis van website design en ontwikkeling en SEO en zocht daarom hulp.

Hoofddoelen van het project

Het hoofddoel van het project was om een nieuwe website te bouwen en een SEO strategie te implementeren om zo meer website bezoekers aan te trekken en meer afspraken te boeken voor de praktijk.

Oplossing

Een volledig nieuwe website

We hebben voorgesteld om een volledig nieuwe website te bouwen waarbij we vanaf moment 0 de toekomstige SEO strategie in het achterhoofd houden. Als eerste hebben we een passende webdesign gemaakt in Figma. Vervolgens hebben we de website designs ontwikkeld in WordPress met Elementor. Tegelijkertijd hebben we een contentstrategie uitgerold waarbij de klant verantwoordelijk was voor het aanleveren van de teksten. Ook hebben we in Semrush een zoekwoorden onderzoek uitgevoerd om de contentstrategie extra sturing mee te geven.

We hebben de bestaande kleuren aangehouden en een eenvoudig maar modern design gemaakt waarin de content voorop staat. Gebruikers kunnen via het navigatie menu of via de zoekfunctie gemakkelijk navigeren naar de pagina's met informatie die voor hen relevant is. Ook staat de persoonlijke aanpak van FT Amsterdam centraal. Met nieuwe foto's en uitgebreide teksten van de specialisten krijgen bezoekers direct een indruk van de persoonsgerichte aanpak van de praktijk.

Een passende SEO Strategie

Een belangrijk onderdeel van de SEO strategie is de website en de daarbijbehorende link structuur. Door veel informatiepagina's aan te maken met zoekwoorden in de koppen, de tekst en in de url's worden onderwerpen binnen de specialisatie van FT Amsterdam beter gevonden in zoekmachines. Daarnaast zijn opschoning van de code, het optimaliseren van de mobiele website en het maximaliseren van de snelheid onderdelen binnen de SEO strategie. Dit alles is uitgevoerd met het leidende zoekwoordenonderzoek in het achterhoofd. We hebben RankMath Pro gebruikt om de website te optimaliseren voor zoekmachines.

De resultaten

Na het bouwen van de nieuwe website en het implementeren van de SEO strategie hebben we de resultaten gemeten met Google Search Console, Google Analytics en Semrush. In de 6 maanden voorafgaand aan het project had de website slechts 354 organische bezoekers. Nu, ruim 6 maanden na het live gaan van de nieuwe website, heeft de website 2190 organische bezoekers, wat neerkomt op een groei van maar liefst 518%!

Google Search Console Resultaten FT Amsterdam

‍‍

Ook worden er ruim 3 keer zoveel afspraken geboekt via de website als voorheen. Jesper, mede-eigenaar van FT Amsterdam, heeft aangegeven dat de agenda’s van het steeds uitbreidende team goed gevuld zijn sinds de nieuwe website live is.

Review

Zeer korte lijntjes, oog voor waar een bedrijf voor staat. ZEKER geen 'one size fits all'. Wij zitten met ons bedrijf nog in het proces maar kan niks anders zeggen dan een prettige samenwerking en partnership voor de lange termijn voel ik aankomen...

Jesper Arkenbout
FT Amsterdam
Reviews

Wat onze klanten zeggen

Expertise en oog voor detail hebben werkelijk onze online aanwezigheid in Dubai naar een hoger niveau getild. We raden Groove Digital ten zeerste aan als je opzoek bent naar hoge kwaliteit Webflow Websites.

Sharro jethu

R&AA Properties

Groove heeft een website ontworpen die past bij de sfeer en ambiance die wij als restaurant willen uitstralen. Zo bewezen ze betrokken te zijn met de klant.

egon van hoof zwart wit

Egon van Hoof

MOS Amsterdam

Zeer korte lijntjes, oog voor waar een bedrijf voor staat. ZEKER geen 'one size fits all'. Prettige samenwerking en ik voel een partnership voor de lange termijn aankomen.

jesper arkenbout

Jesper Arkenbout

FT Amsterdam

Ik heb dus eindelijk een online services partij gevonden die écht helpt! Het liefst houd ik deze 'Gem' voor mezelf maar bij deze toch gedeeld met de wijde wereld omdat ze dit simpelweg verdienen!

robert van t blik potret

Robert van 't Blik

Pinecone

Snel schakelen, goede communicatie en een relaxte werksfeer maakte dat Groove Digital voor ons de juiste keuze was.

ditmar pand 33 kleur

Ditmar Zuiderhoek

Pand 33
Let's talk

Wil jij ook zulke resultaten? Wacht dan niet langer en boek een gratis strategie gesprek met een specialist!

Get Started 🚀

Wij helpen bedrijven in

Boek Gratis Strategiegesprek

Boek een 100% gratis en vrijblijvend strategiegesprek met een van onze experts (t.w.v. €667). Dit is uitsluitend voor mensen die de groei van hun bedrijf serieus nemen. Nog enkele gratis plekken beschikbaar in maart.
‍

100% waarde
100% gratis
100% vrijblijvend